Com les pantalles devoren els nostres fills | Francisco Villar Cabeza

«Com les pantalles devoren els nostres fills» és una obra que analitza de manera profunda i crítica l’impacte negatiu de les tecnologies digitals en els nens i adolescents, posant en relleu la manca d’empatia…
  • Editorial: HERDER
  • Año de edición: 2023
  • Materia: Pedagogía
  • ISBN: 978-84-254-5099-0
  • Páginas: 152
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Psicología
  • Idioma: Catalán

Reseña del libro Com les pantalles devoren els nostres fills

COM LES PANTALLES DEVOREN ELS NOSTRES FILLS és una obra poderosa que arriba en un moment crucial de la nostra societat. En un món dominat per les tecnologies digitals, Francisco Villar Cabeza ens convida a reflexionar sobre l’impacte negatiu que aquestes tenen en els nostres fills.

Vivim en una època realment inquietant, caracteritzada per una profunda confusió i desorientació. En aquest context, l’ús de les pantalles no fa sinó agreujar el problema. El autor posa de manifest com la digitalització afecta no només el neurodesenvolupament dels nens i adolescents, sinó també les seves habilitats socials, afectives i relacionals.

Una de les grans preocupacions que planteja Villar és la falta d’empatia, reflexió i control dels impulsos en els joves d’avui dia. Aquesta desensibilització davant la violència i el patiment aliè pot tenir conseqüències greus, com la propensió a la violència autodestructiva. És un retrat preocupant de la generació digital en què vivim.

El llibre ens interpel·la directament com a adults: ¿Som part del problema amb la nostra inacció? ¿Com podem frenar aquesta constant interferència en el desenvolupament sa dels nostres fills? Les preguntes que planteja Francisco Villar ens obliguen a reflexionar sobre la responsabilitat que tenim com a educadors i guies dels més joves.

En un moment en què les pantalles semblen devorar les nostres relacions i la nostra capacitat d’atenció, aquest llibre és una crida a la desconnexió com a forma de veritable connexió. Protegir el present dels infants i adolescents és una tasca col·lectiva que ens pertoca a tots com a societat.

A través d’una mirada crítica i alhora esperançadora, Francisco Villar ens convida a replantejar la forma en què encarem l’ús de les tecnologies digitals en l’educació i el desenvolupament dels més joves. El seu missatge és clar: cal actuar ara per garantir un futur millor per a tothom.

L’obra, publicada per la Editorial HERDER, és un testimoni valent i necessari en un moment en què la tecnologia sembla dominar cada aspecte de les nostres vides. Amb 152 pàgines d’assaig profund i ben documentat, el llibre esdevé una eina indispensable per a tots aquells preocupats pel futur de les noves generacions.

La pedagogia és el fil conductor d’aquesta obra, que s’inscriu dins de la col·lecció de Psicologia de l’editorial. A través d’una anàlisi rigorosa i alhora accessible, Villar posa de manifest la importància de repensar la forma en què educem als nostres fills en l’era digital.

Amb un llenguatge proper i un to genuí, l’autor ens convida a formar part del canvi i a assumir la responsabilitat que tenim en la formació dels més joves. Les seves reflexions ressonen amb una urgència que no podem ignorar, obrint-nos els ulls a la realitat que ens envolta.

En definitiva, COM LES PANTALLES DEVOREN ELS NOSTRES FILLS és molt més que un llibre sobre tecnologia i educació. És un crit d’alerta, però també una oportunitat de transformació i creixement. Una lectura imprescindible per a tots aquells que creuen en un futur millor per a les properes generacions.

En un moment en què les pantalles semblen dominar les nostres vides, Francisco Villar ens recorda que encara tenim el poder de canviar el curs del futur. Amb

Otros libros que te pueden interesar

Scroll al inicio