El passat | Tessa Hadley

, «El Passat» de Tessa Hadley és una obra profunda i commovedora que segueix quatre germans en una reunió familiar carregada d’emocions i secrets. Amb una prosa elegant, l’autora explora les complexitats de les rel…
  • Editorial: EDICIONS DE 1984
  • Año de edición: 2024
  • Materia: Narrativa contemporánea
  • ISBN: 978-84-18858-66-6
  • Páginas: 352
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: Mirmanda
  • Idioma: Catalán

Reseña del libro El passat

El Passat de Tessa Hadley és una obra que em va atrapar des del primer moment. L’atmosfera evocadora i els personatges complexos em van transportar a una història familiar profunda i captivadora. L’obra, publicada per EDICIONS DE 1984 el 2024, pertany a la col·lecció Mirmanda i està escrita en català, un idioma que enriquíssia encara més la trama.

La trama gira entorn de quatre germans que es reuneixen a la casa familiar, un lloc carregat de records i emocions. Aquesta casa, situada prop de la costa a Anglaterra, va ser el refugi dels germans durant la seva infància, quan la seva mare va decidir marxar deixant-los amb els avis. Ara, en la seva edat adulta, han de prendre decisions sobre el futur d’aquesta propietat, una decisió que els obligarà a enfrontar-se als seus propis passats i a les seves relacions familiars.

Quatre germans, tres dones i un home, juntament amb la darrera parella de l’últim d’ells, es veuran immersos en una convivència que posarà a prova les seves relacions i els seus vincles. La presència de la nova esposa del germà més jove, Pilar, afegeix una tensió addicional a l’ambient, ja carregat de secrets i ressentiments. Hadley narra amb una prosa sòbria i elegant les interaccions entre els personatges, aprofundint en les seves motivacions i emocions de manera subtil i profunda.

La novel·la alterna entre el present, on es desenvolupen les dinàmiques familiars actuals, i el passat, on s’explora la infantesa dels germans i la relació amb els seus pares i avis. Aquesta alternança de temps ens permet comprendre millor les tensions i les complicitats que defineixen la relació entre els germans i com influeixen en les seves decisions. Cadascun dels germans experimenta els esdeveniments de manera única, reflectint les seves pròpies percepcions i emocions. A través dels detalls subtils i l’observació minuciosa dels personatges, l’autora ens ofereix una visió profunda de les complexitats de les relacions familiars.

Hadley captura amb habilitat la complexitat de les relacions humanes i la manera com el passat influeix en el present. Els diàlegs entre els personatges són autèntics i reveladors, mostrant les subtilitats de les relacions familiars i les tensions no resoltes. Com a lector, em va captivar la manera com l’autora aborda temes com l’amor, la pèrdua i la redempció de manera honesta i emotiva.

El desenllaç de la novel·la és profundament satisfactori, oferint una conclusió que ens obliga a reflexionar sobre les decisions que prenem i com aquestes afecten les nostres relacions. Hadley teixeix una trama rica en detalls i matisos, capturant amb precisió les complexitats de l’ànima humana i les relacions familiars. La seva escriptura fluïda i evocadora ens convida a endinsar-nos en les vides dels personatges i a connectar amb les seves emocions i dilemes.

En definitiva, El Passat és una obra magistral que ens recorda la importància dels llaços familiars i com el passat continua influint en el nostre present. Tessa Hadley ha creat una història profunda i commovedora, plena de matisos i emocions que ressonaran en el cor del lector. Una lectura imprescindible per a tots aquells que estimen la narrativa contemporània i les històries que exploren la complexitat de les relacions humanes.

En resum

Otros libros que te pueden interesar

Scroll al inicio