Ña granja dels animals | George Orwell

imperdible que ens fa reflexionar sobre el poder, la corrupción y la fragilidad de la libertad a través de una sátira basada en la revolución rusa. Orwell nos sumerge en una historia donde los animales luchan por su libert…
  • Editorial: DEBOLSILLO
  • Año de edición: 2023
  • Materia: Narrativa clásica
  • ISBN: 978-84-18196-46-1
  • Páginas: 128
  • Encuadernación: Rústica
  • Colección: < Genérica >
  • Idioma: Catalán

Reseña del libro Ña granja dels animals

ÑA GRANJA DELS ANIMALS és una obra que em va captivar des del primer moment. Escrita per George Orwell i publicada per la Editorial DEBOLSILLO el 2023, aquesta novel·la pertany a la materia de Narrativa clàssica i destaca per la seva nova traducció a càrrec d’Albert Nolla. L’ISBN d’aquesta edició és 978-84-18196-46-1 i compta amb un total de 128 pàgines, amb una encuadernació rústica i es troba en la col·lecció genèrica, escrita en idioma català.

Aquesta obra és un al·legat a favor de la llibertat i en contra del totalitarisme, tot presentant una sàtira de la revolució russa i del triomf de l’estalinisme. Ambientada en una granja on els animals decideixen expulsar els humans per crear el seu propi sistema de govern, Orwell ens ofereix una crua reflexió sobre com la utopia pot esdevenir una distopia. Els porcs, que inicialment semblen ser els líders més carismàtics i justos, es converteixen en opressors cruels i tirans, recordant-nos la fragilitat de les estructures de poder.

L’obra ens submergeix en un món on els animals es organitzen per viure sense l’opressió dels humans, amb l’esperança de construir una societat més justa i igualitària. No obstant això, com en tota societat, els conflictes i les tensions no triguen a aparèixer. Els primers indicis de totalitarisme comencen a manifestar-se, i els mateixos animals que lluitaven per la seva llibertat es veuen ara sotmesos a un regim oppressor.

Enmig d’aquesta trama, Orwell ens presenta passatges com el següent: «Durant tot aquell estiu la feina de la granja va anar com un rellotge. Els animals eren feliços com mai no s’haurien imaginat que es pogués ser-ho. Cada mos era un plaer viu i autèntic, ara que era realment el seu propi menjar, produït per ells i per a ells, i no pas repartit per un amo mesquí. Sense els humans, inútils i parasitaris, hi havia més provisions per a tothom». Aquests passatges ens mostren la utopia inicial que els animals viuen després de la seva revolta, abans que la realitat amargui les seves il·lusions.

La categoria principal d’aquest llibre, la narrativa clàssica, ens ofereix una crònica intemporal que continua sent rellevant en la societat actual. A través d’una prosa enginyosa i una trama profunda, Orwell ens convida a reflexionar sobre les estructures de poder, la corrupció i la fragilitat de la llibertat. Aquesta obra no només ens entreté, sinó que també ens interpel·la i ens fa qüestionar-nos sobre la naturalesa humana i la capacitat de corrompre allò que inicialment semblava pur.

Personalment, em va impactar la manera com Orwell construeix aquesta història, amb personatges que, tot i ser animals, reflecteixen les complexitats de la condició humana. El paral·lelisme amb esdeveniments històrics reals, com la revolució russa, afegeix una capa de profunditat i crítica social que fa que aquesta obra sigui intemporal.

En definitiva, ÑA GRANJA DELS ANIMALS és una lectura

Otros libros que te pueden interesar

Scroll al inicio